sønhks kurser


Card image cap
Kursus i basal øre-næse-halskirurgisk undersøgelse

Hvert semester afholdes kursus i basal øre-næse-halskirurgisk undersøgelse. Du vil på kurset blive indført i, hvad du skal være særlig opmærksom på i undersøgelsen, og hvad patienterne hyppigst fejler. Desuden er der rig mulighed for at øve den praktiske undersøgelsestekink, under supervision af vores dygtige undervisere. Kurset er relevant for alle der gerne vil vide mere om hvordan en øre-næse-halslæge arbejder, og er ikke mindst relevant for 9. semester studerende, der skal til eksamen i ØNH. Undervisningen foregår på Rigshospitalets Øre-næse-halskirurgiske klinik og det er læger herfra, som underviser på kurset.

Card image cap
Ultralydskursus

Øre-næse-halslæger bruger ultralydsundersøgelse til undersøgelser af halsen. Det er blandt andet et rigtig godt redskab til at undersøge spytkirtlerne og gl. thyreoidea. Ultralyd bruges desuden også til at vejlede biopsitagning af knuder på halsen hvor der er mistanke om cancer eller metastase fra cancer. Tobias Todsen, der er under hoveduddannelse i øre-næse-halskirurgi, og desuden har skrevet sin ph.d. om ultralydsscanning indenfor specialet, underviser på dette kursus i den praktiske udførelse af ultralydsundersøgelse af spytkirtler, gl. thyreoidea, og halsens lymfeknuder.

Card image cap
Fiberskopi kursus

Den fiberskopiske undersøgelse er fast del af hverdagen for en øre-næse-halslæge. Her føres et fleksibel skop ind gennem patientens næsebor og videre bagud til svælget. Herved kan lægen få et overblik over forholdene i svælget og struben. Vi holder kursus i fiberskopi, hvor overlæge Jacob Melchiors fra øre-næse-halskirurgisk klinik på Rigshospitalet instruerer teoretisk og praktisk i fiberskopisk undersøgelse på dukker.

Card image cap
Kursus i nødtrakeotomi

Nødtrakeotomien udføres ved akut obstruktion af de øvre luftveje og er øre-næse-halskirurgens vigtigste akutte procedure. Det er en procedure alle øre-næse-halslæger skal være i stand til at kunne udføre med kort varsel. Overlæge på Rigshospitalets øre-næse-halskirurgiske klinik Jacob Melchiors underviser på dette kursus i proceduren, som foretages på dukker, designet til netop dette formål.